Bröllopsfotografering

Att gifta sig kan vara ett av de största val du gör i livet. Det ligger mycket planering och förberedelser framför. Att fira den dagen tillsammans med familj och vänner är något som är värt att minnas för evigt. Det är fantastiskt att få dela den glädjen med många den stora dagen. Själv gifte jag mig 2019 och fick uppleva hur fantastiskt det var.

När jag fotade min bästa väns bröllop, visste jag att det här var något som jag ville fortsätta att göra. Att glädjas tillsammans med andra på en av de mest minnesvärda dagarna i livet.

AVSPÄND FOTOGRAFERING

Min strävan är att ni ska kunna känna er avspända och trygga under fotograferingen med mig. Därför ger jag er gärna tips och förslag under fotograferingens gång för att ni inte ska behöva känna er nervösa.

AUTENTISKT 

Att hitta det som är speciellt hos er, det är eftersträvansvärt men också vad jag önskar fånga på bild. Ett skratt, ett leende eller en blick. Min ambition är att fånga det äkta och synliga som finns i det ögonblicket. Det bästa är när ni känner att ni kan vara er själva.

ENKELHET
För mig är människorna det viktiga och det centrala. Tillsammans med en fin utvald fotoplats kan resultatet bli så vackert. Ljus och väder är vad som kan tillföra det lilla extra men för mig är det enkla och naturliga oftast det som också är det vackraste.

Om Mirjam

Sommaren 2019 hade jag lyckan att själv gifta mig och då växte en längtan ännu mer om att få dela samma glädje med andra brudpar under deras bröllopsdag. Längtan att fotografera hade jag redan innan, men det var först när jag fick uppleva glädjen och insikten från mitt eget bröllop som jag insåg hur stort det faktiskt var att få finnas med under en sådan dag.

Tillsammans med att jag har fotat ett flertal bröllop och läst flera fotokurser, har jag i över tio års tid haft ett brinnande intresse för foto. 

10 fakta om mig

• Bosatt i Eskilstuna
• Är yngst av fem syskon
• Arbetar heltid som fotograf men är utbildad socionom
• Gillar inte kyla och skulle inte ha något emot att flytta utomlands endast för att bo varmare
• Älskar frukt och tar nästan alltid med mig det när jag reser bort att par dagar
• Varit volontär i Nepal i 4,5 månader och dokumenterat resan i lokaltidningen här i Sverige, vilket gjorde att jag fick prova på “livet som journalist”
• Får ofta dela med mig av nyttigare recept på fika, då jag bakar med björksocker
• Gillar ordvitsar något otroligt!
• Insett på senare tid att jag älskar utmaningar, vilket visade sig när jag blev Questmaster på Sveriges största Boda Borg
 Drömmer om att någon gång besöka Nya Zeeland för att se inspelningsplatserna till Sagan om Ringen

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Ett år i förväg är rekommendation. Jag rekommenderar att boka så tidigt som möjligt annars är risken stor att jag är fullbokad.

Jag har tre olika bokningspaket, vilket ni hittar längre ned på sidan. 

Om ni önskar ha kvar mig utöver era bokade timmar, stannar jag gärna upp till två timmar extra. För detta debiterar jag 3500 kr per timme (inkl. moms). Då ingår 30 extra bilder per timme.

Ja. Ni får ett avtal i samband med er bokning. Det blir en bekräftelse på er bokning och det blir även en trygghet för er att skriva under.

En pree-shoot är en så kallad provfotografering, där ni får testa hur det är att bli fotograferade av mig. Jag lär också känna er under den stunden så att ni ska kunna känna er trygga och bekväma med mig under bröllopsdagen. Ni får självklart med er ett urval av bilder från fotograferingen.

Det är ett slags bollplank och kollage som görs via pinterest, där idéer och önskemål inför bröllopsfotograferingen delas gemensamt. Där har du möjlighet att framföra vad ni önskar för sorts bilder och vad ni vill att era bilder ska förmedlar för känsla. På så sätt kommer jag att kunna genomföra fotograferingen utefter era önskemål och på era villkor. Detta används som komplement i koppling till planeringsmötet. Det är givetvis valfritt att dela en moodboard. Om du undrar över något mer, tveka inta att ta kontakt!

❤️Jag skickar alltid ett urval med 5-10 bilder dagen efter bröllopet.  
💎Fyra veckor efter ert bröllop får ni tillgång till alla era bilder via ett digitalt webbgalleri. Där kan ni välja era favoriter för nedladdning.
📸 En vacker Fine-Art print 30×40 cm levereras till er två månader efter bröllopet, för er som valt ett större bokningspaket.

HUR DET GÅR TILL

Skicka en bröllopsförfrågan

Skicka din förfrågan gärna så tidigt som möjligt, då det är vanligast att kunder bokar ett år innan sitt bröllop. Jag lägger ner mycket tid och omsorg inför varje bröllop, vilket gör att jag endast tar emot ett visst antal bokningar varje år. 

Bokning

Om ni vill boka mig och jag är ledig, bokar vi in det datumet. Jag rekommenderar att ni bokar in mig ungefär ett år i förväg för att försäkra er om att jag är ledig ert datum.

Ni får ett avtal som ni skriver under, skickat till er på post eller som ni skriver under vid vår planeringsträff. I samband med bokningen och det påskrivna avtalet får ni en bokningsfaktura på 50% av den totala fotograferingskostnaden, vilket sedan dras av på slutfakturan. Detta försäkrar ert datum, blir en bekräftelse på er bokning och är även en trygghet för er.

Inför bröllopsfotograferingen

Direkt efter er bokning ser vi till att träffas för att planera hur ni tänker er dagen. Vi gör även en provfotografering, vilket innebär en kortare fotografering där ni får ca 10 utvalda bilder. Det är bra för mig att lära känna er, hur ni är framför kameran men också en fördel för er att ni ska kunna känna er avslappnade och bekväma med mig under bröllopsdagen. Dessa bilder kan ni använda till inbjudningskort eller “save the date”.

Bröllopsfotograferingen

Jag finns med under er bröllopsdag för att föreviga era minnen. Då vi har haft ett planeringsmöte, kommer jag även se till så att fotograferingen sker utefter era önskemål. Det är ER dag och ni kan se till att slappna av och njuta av varje ögonblick.

Leverans av bilder

Jag lägger ner mycket tid och kärlek på bilderna. Bilderna levereras både högupplösta och webbanpassade. Ni får ett urval med 5-10 bilder dagen efter bröllopet. Era bilder levereras ca 4 veckor efter då ni får tillgång till ett webbgalleri där ni kan gilla era favoriter och ladda ner bilderna. För er som bokat de större paketen får ni en månad senare en vacker Fine-Art print 30x40cm levererad till er.

Bröllopspaket

3 sammanhängande timmar

13.000 KR

5 sammanhängande timmar

19.000 KR

10 sammanhängande timmar

29.500 KR

BOKA DIN BRÖLLOPSFOTOGRAFERING HÄR

TILLGÄNGLIGA TIDER APRIL 2022 - SEPTEMBER 2022
FULLBOKAD 100%
TILLGÄNGLIGA TIDER OKTOBER 2022 - FEBRUARI 2023
TRE TiDER KVAR 50%

Roligt att du vill boka bröllopsfotografering!

För att få större chans till en tid: 
– Boka gärna så snart som möjligt, blir ofta bokad ett år i förväg vid populära bröllopsdatum.
– Fyll gärna i formuläret så utförligt som möjligt.

Du får svar inom 2 arbetsdagar.

Kram Mirjam