Planeringstips till brudpar från bröllopsplanerare

Har du funderat på vilka vanliga misstag det är som brudpar ofta gör? I dagens inlägg så har jag valt att fråga en bröllopsexpert, en person som i sitt arbete följer med brudpar från bröllopsplaneringens start till slut – bröllopsplaneraren Vendela Leveau (Wed By Us). Hon lämnar värdefulla tips kring hur det är möjligt för brudpar att undvika vanliga misstag som hon ofta ser. Läs mer här om vad som är bra att försöka undvika:

1.  Inte ha en tydlig budget från start

Se till att ha en tydlig budget innan ni börjar få idéer. Det är lätt att tankarna och förväntningarna springer iväg när man tittar i bröllopstidningar eller Pinterest. Ett större event innefattar ofta många utgifter och vissa relativt höga. Att vara medvetna om era ekonomiska möjligheter och begränsningar är därför A och O för att kunna planera ett bröllop. Sätt er ner och gå tillsammans igenom era ekonomiska förutsättningar innan ni gör något annat i planeringen.

2. Göra för mycket på en för kort tid

Vid bröllopsplanering är det många olika moment som ska klaffa, olika parter som ska synkas och detaljer som inte får missas. När paren dessutom har heltidsjobb, familj och andra hobbies så gäller det att börja i tid. Ligg istället steget före då oförutsägbara händelser kan ske längs vägen. Att anlita en bröllopskoordinator är ett bra tips för att vara säkra på att ni håller en god takt i er planering och att inget har missats.

3. Vilja vara alla till lags

Att ens nära och kära ska trivas på bröllopet är brudpar väldigt måna om. Men vissa tenderar att anpassar sig till den grad att de glömmer bort sitt egna tycke och smak. Ni måste inte “bjuda tillbaka” gäster, välja de blommor som svärmor tycker eller ha en första dans. Ert bröllop innebär era regler. Det må låta hårt men att försöka vara andra till lags leder sällan till ett lyckat bröllop.  

4. DIY-projekt

Är du en kreativ person som gillar att skapa, bygga och pyssla? I så fall är det ett utmärkt tillfälle att få utlopp för det i planerandet av ditt bröllop. Ett vanligt misstag är dock att utgå från att så kallade DIY-projekt alltid är billigare än att outsourca, vilket inte alltid är fallet. Ibland blir det istället dyrare i både pengar och tid än om ni hade tagit hjälp av en leverantör med erfarenhet. Så om ni är måna om er budget, jämför alltid innan ni sätter igång och pysslar för att spara pengar.

5. Inte träffat fotograf innan bröllopsdagen

Något många par jag jobbat med har gemensamt är lite nervositet för att bli fotade. De är rädda för att det inte ska falla sig naturligt utan kännas stelt och anspänt. Att boka in en provfotografering eller att ta en fika med fotografen innan är därför ett kanontips för att lugna nervösa nerver. På så sätt får ni chansen att lära känna varandra innan och prova så framför kameran. Bokar ni Mirjam så ingår provfotografering dessutom, så ta chansen!