Hur är det att bli fotograferad av mig?

Bröllop i SöRMLAND

Vid bröllopsfotografering ingår alltid en provfotografering, där vi fotar vid en fin utvald plats. Det kan antingen vara i anslutning till planeringsmötet eller att det bokas separat. ⁣Jag kommer alltid överens med brudparet om vilken tid och plats. Platsen väljs också med omtanke utifrån det befintliga vädret och ljuset, för bästa ljusförhållanden. ⁣Att vara nervös inför en fotografering är inget ovanligt, jag förstår hur det kan vara att inte känna sig bekväm med att bli fotad. Det är därför jag rekommenderar en provfotografering – för att jag ska lära känna brudparet men också lite för att paret ska lära känna mig. Det är viktigt då jag kommer finnas med under bröllopsdagen och det brukar kunna kännas mer avslappnat för paret om de blivit fotade tidigare. 

Inför provfotografering:
Jag får ofta frågor kring vad man ska tänka på under en provfotografering och vid bröllopsfotograferingen. Om du önskar tips på klädsel vid provfotograferingen så brukar jag alltid tipsa om neutrala färger och helst inga mönster, då jag vill att det ska vara tidlöst och att brudparet ska kunna bevara dessa bilder många år framöver. 

Inför bröllopsfotograferingen:
Inför bröllopsfotograferingen så är mitt bästa tips att koppla av och låta bröllopsfotografen sköta resten! 

Jag minns vissa stunder under min och Eriks bröllopsfotografering när vi skulle gifta oss. Om det blev alltför tyst så visste jag inte om det såg bra ut, så då fick jag fråga bröllopsfotografen 😂 Sen dess säger jag alltid till brudparet att ifall jag inte påpekar något, då är allt som det ska vara! 😍 

Innan bröllopsdagen ser jag alltid till att besöka platsen för vigsel och även utforska platser i närheten för porträttfotografering. Jag lägger därmed ned mycket tid och förberedelser, både inför planeringsmötet men också inför bröllopsfotograferingen. Det är viktigt för att lära känna varandra, så att brudparet som bokat mig ska kunna känna sig lugna och trygga med mig när de är framför kameran och att jag också ska kunna möta deras önskemål inför och under bröllopsdagen. ⁣

Alla personer är olika, några gillar att ta egna initiativ och tycker att det är roligt men vanligast är att jag ger små direktiv eller “uppdrag” att göra som paret känner sig bekväma med. Jag pratar en hel del under fotograferingen vilket också ger en avslappnad stämning, som också syns på bild. Att de äkta känslorna ska synas på bild och att det samtidigt finns en enkelhet där det inte känns uppstyrt är väldigt viktigt för mig 🥰 

Om du eller någon annan önskar att boka mig som bröllopsfotograf så har jag gärna ett kostnadsfritt möte redan innan bokning för att träffa mig digitalt eller på plats och ställa frågor innan bokning. Det enda du behöver göra är att fylla i bokningsformuläret längst ner på min bokningssida så återkopplar jag till dig så snart jag kan! Klicka här för att komma till bokningsformuläret